Nieuws

Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirevrijdag, december 25th, 2020 at 7:57pm
Ook namens team StarFire wensen we iedereen prettige feestdagen toe en een sportief en gezond 2021.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfiremaandag, maart 9th, 2020 at 12:05am
Nog 13 dagen te gaan tot indoor Assen!

Zoals de titel al zegt hebben we nog 13 dagen te gaan voordat er aangehaakt zal worden bij tractorpulling indoor Assen. Maar voordat het zover is moet er nog genoeg gebeuren.

De nieuwe versnellingsbak heeft inmiddels zijn plaats weer gevonden in het chassis. Hier is zoals al eerder gemeld een 3 traps hilo ingekomen. Zodat we kleinere stapjes kunnen schakelen. Hiervoor zal nog het 1 en ander aan leidingwerk en kabels voor aansturing aangesloten moeten worden en dan kan de kooi weer op zijn plaats.

Ook ligt de cilinderkop weer op zijn plaats. Deze is gevlakt, gereinigd en waar nodig gereviseerd. Dus deze dicht ook weer 100% af. Komende week zullen we verder met afbouwen. En hopen dan volgend weekend te kunnen starten en testen.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, februari 23rd, 2020 at 11:00pm
Stilte op social media betekend niet dat het stil is in de werkplaats. In tegendeel juist. Daar wordt keihard gesleuteld om de StarFire weer klaar te krijgen voor het nieuwe competitie seizoen. Inmiddels is de nieuwe kalender bekend en belooft het weer een druk seizoen te gaan worden. De planning is de indoor wedstrijd van Assen voor het eerst dit seizoen aan te haken. Maar voor dat het zover is moet er nogal wat gebeuren.

De motor ligt inmiddels weer op zijn plek. Deze is volledig gecontroleerd en voorzien van nieuwe lagerschalen en zuigerveren. Ook de cilinderkop was nodig aan revisie toe en deze ligt dus bij het revisie bedrijf om te voorzien van frisse kleppen en klepzittingen.

Aan de versnellingsbak worden wat aanpassingen gedaan voor komend seizoen. Wij gaan dit jaar namelijk rijden met een extra schakelstap in de hilo. We hadden 1 stap van 21% en gaan nu naar 2 stappen van 10,5%. Ook wordt er nog wat gewicht weg gehaald aan de achterzijde van de trekker. Met deze aanpassingen hopen wij aan het einde van de run de balans beter te houden en zo meer contact met de baan te kunnen houden.

Kortom, genoeg gebeurd. Maar er is ook nog genoeg te doen om de eerste wedstrijd te kunnen rijden.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfiredonderdag, december 26th, 2019 at 1:38am
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, september 29th, 2019 at 10:00pm
Competitie kampioen!

Na de competitie wedstrijd in hoogblokland hadden we een paar weken geen wedstrijd staan voor de competitie. Gisteren zou de laatste wedstrijd plaats vinden, maar helaas was de organisatie door de vele regen genoodzaakt om de wedstrijd te cancellen. Dit betekend dat wij aan onze tien punten voorsprong genoeg hadden om kampioen te worden. Uiteraard hadden we graag de laatste wedstrijd er nog om gestreden. Maar aan het weer kan nou eenmaal niets gedaan worden.

Bij deze team Red passion gefeliciteerd met jullie 2e plaats en team de blauwe Stier met jullie 3e plaats.

Verder iedereen bedankt die op wat voor manier dan ook in heeft geholpen dat de StarFire zo kon presteren dit jaar.

Binnenkort starten we weer met winter onderhoud. En zullen we jullie ook daar regelmatig van op de hoogte stellen.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, augustus 25th, 2019 at 10:19pm
Hoogblokland,

Vorige week zaterdag stond alweer onze twaalfde competitie wedstrijd op het programma, deze keer in Hoogblokland. Het weer was deze keer niet om over naar huis te schrijven en de organisatie had daardoor ook echt wel een uitdaging om het evenement goed te organiseren. De gehele reis naar Hoogblokland hebben we regen gehad. En eenmaal daar regende het ook. Maar na een tijdje werd het droog en kon de klasse gaan wegen en opstellen. Onder het zeil kwam een mooie droge baan tevoorschijn. Welke nog geen last leek te hebben van de vele regenval. Ook hier mochten we weer achterin de klasse starten en konden dus nog mooi even kijken. Al snel werd duidelijk dat de factor grip wat ontbrak in deze baan. Dus met dat in het hoofd naar de trekker gegaan om warm te draaien en klaar te maken voor de run. Er werd met floating finish gereden dus moest het in 1 keer gebeuren.

De start van de run was goed en met een kleine slingeren gingen we op weg. Na een mooie run en misschien alleen iets te vroeg terug geschakeld te hebben strandde de combinatie bij ruim 97 meter. 10 centimeter achter de Red passion en 10 centimeter voor de Blauwe Stier. Uiteindelijk was dit goed voor een tweede plaats. Hiermee hebben we 3 punten ingeleverd op Red passion. Met voor de competitie nog 1 wedstrijd voor de competitie te gaan eind september is het nog even spannend. Op dit moment staanwe nog 10 punten voor op de red passion.

Eerst rijden we nog het Nk in Wekerom op 14 september.