Nieuws

Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfiredonderdag, december 26th, 2019 at 1:38am
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, september 29th, 2019 at 10:00pm
Competitie kampioen!

Na de competitie wedstrijd in hogg blokland hadden we een paar weken geen wedstrijd staan voor de competitie. Gisteren zou de laatste wedstrijd plaats vinden, maar helaas was de organisatie door de vele regen genoodzaakt om de wedstrijd te cancellen. Dit betekend dat wij aan onze tien punten voorsprong genoeg hadden om kampioen te worden. Uiteraard hadden we graag de laatste wedstrijd er nog om gestreden. Maar aan het weer kan nou eenmaal niets gedaan worden.

Bij deze team Red passion gefeliciteerd met jullie 2e plaats en team de blauwe Stier met jullie 3e plaats.

Verder iedereen bedankt die op wat voor manier dan ook in heeft geholpen dat de StarFire zo kon presteren dit jaar.

Binnenkort starten we weer met winter onderhoud. En zullen we jullie ook daar regelmatig van op de hoogte stellen.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, augustus 25th, 2019 at 10:19pm
Hoogblokland,

Vorige week zaterdag stond alweer onze twaalfde competitie wedstrijd op het programma, deze keer in Hoogblokland. Het weer was deze keer niet om over naar huis te schrijven en de organisatie had daardoor ook echt wel een uitdaging om het evenement goed te organiseren. De gehele reis naar Hoogblokland hebben we regen gehad. En eenmaal daar regende het ook. Maar na een tijdje werd het droog en kon de klasse gaan wegen en opstellen. Onder het zeil kwam een mooie droge baan tevoorschijn. Welke nog geen last leek te hebben van de vele regenval. Ook hier mochten we weer achterin de klasse starten en konden dus nog mooi even kijken. Al snel werd duidelijk dat de factor grip wat ontbrak in deze baan. Dus met dat in het hoofd naar de trekker gegaan om warm te draaien en klaar te maken voor de run. Er werd met floating finish gereden dus moest het in 1 keer gebeuren.

De start van de run was goed en met een kleine slingeren gingen we op weg. Na een mooie run en misschien alleen iets te vroeg terug geschakeld te hebben strandde de combinatie bij ruim 97 meter. 10 centimeter achter de Red passion en 10 centimeter voor de Blauwe Stier. Uiteindelijk was dit goed voor een tweede plaats. Hiermee hebben we 3 punten ingeleverd op Red passion. Met voor de competitie nog 1 wedstrijd voor de competitie te gaan eind september is het nog even spannend. Op dit moment staanwe nog 10 punten voor op de red passion.

Eerst rijden we nog het Nk in Wekerom op 14 september.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirezondag, augustus 25th, 2019 at 9:59pm
Na twee weken van wedstrijden is het weer nodig tijd voor een update. 2 weken geleden op de vrijdagavond zijn we gezamenlijk met team fiat-power en de grünfretter naar Oudenbosch afgereisd. Hier lag een uitdagende baan die gaandeweg de avond veranderde in een baan met grip. Om half 10 was onze klasse aan de beurt. De StarFire hoefde pas in het einde van de klasse aan te haken dus hadden we nog mooi de tijd om even te kijken. Het leek erop dat er wel grip in de baan zat dus de gewichten op de neus van de trekker.

De eerste trek poging verliep goed en het leek er op dat onze aanpassingen goed uitgepakt hadden en dat de oliehuishouding ook eindelijk weer goed werkte. Wij reden een full pull dus mochten finale rijden. In de finale weer een mooie run en hiermee reden we de verste afstand. Een 1ste plaats was het gevolg. De tweede in de competitie red passion werd hier vierde dus liepen we weer mooi uit in de competitie.

Next pull hoogblokland.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfirevrijdag, augustus 9th, 2019 at 10:44pm
Even een tijdje stilte geweest op de pagina. Maar dat betekend uiteraard niet dat er niks gebeurd is. Daartegen juist, we hebben 2 competitie wedstrijden gereden en veel noodzakelijk werk verricht aan de StarFire.

4 weken geleden was alweer onze 9e competitie wedstrijd in putten. Door een ietswat vochtige baan en tijdnood werd er gereden met floating finish. Hier bleven wij helaas steken op een 4de positie.

Na de wedstrijd van putten hadden we 2 weken geen competitie en dus mooi de tijd om de koppeling te vervangen en de hilo te vervangen. Dit was mooi op tijd klaar voor de wedstrijd van harskamp twee weken geleden. Hier verliep de eerste run redelijk alleen liep de starfire niet zoals die wel gedaan had. We mochten meteen 3e afstand de finale in. In de finale werkte de hilo niet goed. En dus kon er geen snelheid in de combinatie komen. Ook hier helaas niet meer dan een 4e plaats.

De afgelopen twee weken waren daarom ook alles behalve rustig. Er was veel mis met de trekker wat er voor zorgde dat we niet goed mee konden komen. Na een grondige controle op de maandagavond kon de balans opgemaakt worden. En konden we veel werk gaan verzetten. Enkele mankementen waren: turbo as krom, lekke in en uitlaat kleppen, 2 slechte verstuivers, een versleten hydrauliek olie pomp en een niet goed functionerend olie reservoir maakten het in eerste instantie compleet. Toen we na de eerste week sleutelen ook nog ff de differentieel gingen bekijken bleek dat deze ook schade had en was veranderd in een continu sperrende differentieel. Deze afgelopen week dus ook nog even tussendoor gerepareerd. Na vele uren sleutelen stand de trekker gisteravond om half tien geladen voor onze 11de competitie wedstrijd van vandaag in Oudenbosch. Hier zal onze klasse rond de klok van half 10 aanhaken. Via deze weg een ieder bedankt die geholpen heeft of materiaal beschikbaar gesteld heeft om de trekker weer op tijd klaar te krijgen.
Tractorpulling Team Starfire
Tractorpulling Team Starfire heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt.zaterdag, juli 20th, 2019 at 9:16pm